HomeLeviaan › Beschermd wonen
Zoom:

Beschermd wonen

Doel

Als het niet lukt om uw leven op de rit te krijgen en zelfstandig wonen niet langer een optie is, heeft u wellicht in een bepaalde periode behoefte aan begeleiding vanuit een veilige omgeving. Een beschermde woonvorm van de RIBW kan uitkomst bieden.

Toelichting

Voor een beschermde woonvorm kunt u zich bij ons aanmelden vanaf uw achttiende jaar met een ZorgZwaartePakket (ZZP) 3 of hoger.

Heel gewoon

In een beschermde woonvorm verblijft u in een appartement met eigen voorzieningen of deelt u de keuken, de woonkamer, de douche en het toilet met maximaal zes huisgenoten. U heeft altijd een eigen zit/slaapkamer. U woont zo gewoon mogelijk, in een gewone wijk, in een gewone straat. In de meeste woonvormen verblijven zowel mannen als vrouwen, van diverse leeftijden met verschillende achtergronden.

Specifieke doelgroepen

Een aantal van onze beschermde woonvormen is gericht op mensen met een specifieke diagnose. Zo is er in Wormerveer een woongroep voor mensen met Korsakov en in Zwaag een trainingscentrum voor jongeren met autisme. Als u zeer intensieve zorg nodig hebt, biedt Beschermd Wonen Plus een uitkomst. Onze locatie in Andijk bestaat uit woningen voor mensen met psychische problemen die, naast professionele begeleiding, ook persoonlijke verzorging nodig hebben.

Professionele ondersteuning

In een beschermde woonvorm heeft u een persoonlijk begeleider en een woonbegeleider. Uw persoonlijk begeleider bespreekt met u welke wensen u heeft, waar u ondersteuning bij nodig heeft en wat u zelf kunt. Met uw woonbegeleider gaat u vervolgens praktisch aan de slag. Op onze woonlocaties werken ook woonassistenten. Zij kunnen u ondersteunen bij allerhande activiteiten. Onze begeleiders zijn geschoold binnen de psychiatrie.

Praktische zaken

U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van alle gangbare verzekeringen die te maken hebben met uw gezondheid, uw aansprakelijkheid en uw bezittingen. In alle woningen heeft u, individueel of gezamenlijk, beschikking over een telefoon, een televisie en internet.

Op weg naar herstel

Onze begeleiding is erop gericht uw weg naar herstel te ondersteunen, ongeacht of uw psychische klachten tijdelijk of chronisch van aard zijn. Ons doel is om u, binnen uw mogelijkheden, te ondersteunen richting een zo zelfstandig mogelijke manier van wonen en leven. Dit kan een beschermde woonvorm zijn, maar ook een individuele woning, met of zonder thuisbegeleiding. Lees meer over herstelondersteunende zorg.

Activiteiten en dagbesteding

Op elke woonlocatie worden diverse sportieve en creatieve activiteiten georganiseerd, van wandelen en zwemmen tot schilderen en muziek maken. Een zinvolle en nuttige invulling van uw dag helpt u om uw leven stap voor stap zelfstandiger vorm te geven. Of u nu (vrijwilligers)werk doet, een studie oppakt of mee doet met de groepsactiviteiten. U heeft iets om naar uit te kijken en om over te praten met anderen. Uw begeleider ondersteunt u in uw zoektocht naar een passende invulling van uw dag. Lees meer over dagbesteding.

Meer informatieContactpersoon

Naam: Afdeling Zorgbemiddeling
Telefoonnummer: 0800-33 88 33 88 (gratis)
E-mail: zorgbemiddeling@leviaan.nl


Doelgroep

  • vanaf 18 jaar
Gegevens ingevoerd: 10-9-2015 16:19:38
Laatste wijziging: 17-10-2019 10:45:33

Leviaan

Bezoekadres:
Slenkstraat 201-4
Purmerend

Postadres:
Slenkstraat 201-4
1441 MN Purmerend

Telefoonnummer: 0800 33 88 33 88 (gratis)

Telefoonnummer: 0299 - 412 671

E-mailadres: info@leviaan.nl

Website: www.leviaan.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Leviaan ondersteunt mensen met langdurige psychiatrische of ernstige psychosociale kwetsbaarheid om de regie over hun leven te hernemen. We bouwen bruggen tussen onze cli├źnten en de samenleving door hen professioneel te begeleiden bij het wonen, werken en het onderhouden van sociale relaties. Uitgangspunt is de eigen kracht van mensen.