Logo voorzieningen.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo Digitale Sociale Kaart
HomeMeanderOmnium › Bezoekdiensten
Zoom:

Bezoekdiensten

Doel

Steeds meer mensen met dementie, een chronische ziekte of handicap wonen thuis en zijn voor hulp afhankelijk van partner of familie (ook wel mantelzorgers genoemd). De zorg voor deze mensen vraagt veel. Vaak is men 24 uur per dag in de weer. Zonder hulp is dat op den duur niet vol te houden.

Toelichting

Om de mantelzorgers te ontlasten en om hulp te bieden daar waar geen mantelzorger aanwezig is hebben het Nederlandse Rode Kruis, Stichting Alzheimer Nederland en Stichting Omnium het initiatief genomen om een bezoekdienst te starten.

Een vrijwilliger kan eenmaal per week de zorg van u overnemen. De bezoekdienst is bedoeld voor mensen met dementie, voor 55-plussers met een chronische ziekte (b.v. reuma, astma, MS) of handicap die behoefte hebben aan hulp of ondersteuning. De bezoekdienst is actief in de gemeenten De Bilt, Bunnik, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Maarn, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Wat voor hulp biedt de bezoekdienst?

Vrijwilligers van de bezoekdienst zorgen voor contact en gezelschap. Hierbij kunt u denken aan samen een activiteit ondernemen, een kopje koffie drinken, een spelletje doen, voorlezen, wandelen, knutselen of foto’s bekijken. De partner of een familielid wordt hierdoor de mogelijkheid geboden even tijd voor zichzelf te nemen. Om hun taak goed uit te kunnen voeren hebben alle vrijwilligers een basiscursus gevolgd. Ter bevordering van hun deskundigheid blijven zij trainingen volgen. Zij worden tevens begeleid door een beroepskracht. De hulp van de bezoekdienst kan variëren, maar kent in principe een maximum van twee dagdelen per week. In overleg wordt ‘s morgens, ‘s middags of ‘s avonds hulp geboden.

Hoe is de werkwijze van de bezoekdienst?

Na uw aanvraag om ondersteuning maakt de coördinator van de bezoekdienst een afspraak voor een intakegesprek. Er wordt gekeken naar wat voor hulp u wenst en wat de bezoekdienst voor u kan betekenen. De coördinator gaat daarna op zoek naar een geschikte vrijwilliger en zodra deze is gevonden volgt een kennismakingsgesprek. Als de eerste kennismaking voor alle partijen naar wens verloopt, wordt een proefperiode afgesproken. Deze periode kan later omgezet worden in een definitief contact. Ook gedurende de bezoeken blijft de coördinator met u en de vrijwilliger regelmatig contact houden.

Zijn er kosten aan verbonden?

Aan de gebruikers van de bezoekdienst wordt een beperkte eigen bijdrage van € 4,55 per maand gevraagd. Dit bedrag wordt via een automatische incasso geïncasseerd.


Locatie (-s) waar u terecht kunt:

MeanderOmnium
Bezoekadres: Laan van Vollenhoven 1014
Postadres: Postbus 153, 3700 AD Zeist
Telnr.: 030-6940400
Faxnr.: 030-6940409
E-mail: info@meanderomnium.nl

Route / kaart




Doelgroep

  • vanaf 55 jaar


Laatste wijziging: 16-1-2019 11:16:43

MeanderOmnium

Bezoekadres:
"Noorderpunt", Laan van Vollenhove 1014
Zeist

Postadres:
Postbus 153
3700 AD Zeist

Telefoonnummer: 030 69 40 400

E-mailadres: info@meanderomnium.nl

Website: www.meanderomnium.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
MeanderOmnium is een brede welzijnsorganisatie