Logo voorzieningen.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo Digitale Sociale Kaart
HomeVrijwillige Hulpdienst Eindhoven › AdministratieMaatje en Thuisadministratie
Zoom:

AdministratieMaatje en Thuisadministratie

Doel

De vrijwilligers van AdministratieMaatje en Thuisadministratie zetten zich in om inwoners administratief weer op weg te helpen en weer grip te krijgen op hun financiën. Mensen die hun administratie even niet meer op orde kunnen brengen, met alle stress van dien, kunnen op een AdministratieMaatje rekenen voor structuur, inzicht in inkomsten en uitgaven, en het maken van een ‘plan van aanpak’. Het gaat niet om schuldhulpverlening of bewindvoering, maar wel om advies over bijvoorbeeld inkomensondersteunende maatregelen. Een AdministratieMaatje onderhandelt niet met schuldeisers en neemt de administratie van cliënten ook niet over. Wel kunnen ze inwoners met een hulpvraag naar andere professionele instanties verwijzen.

Toelichting

Je bent inwoner van Eindhoven, je bent vastgelopen met je administratie en kom je er alleen niet meer uit. Of je hebt geen overzicht meer over je inkomsten en uitgaven en hebt hulp nodig om dat op orde te krijgen. Het is op zo’n moment heel fijn om ondersteuning te krijgen van een vrijwilliger die samen met jou die het overzicht herstelt. Dat gebeurt stap voor stap, in een tempo dat bij jou past, zodat je het makkelijk zelf leert en uiteindelijk weer je eigen administratie en financiën kunt beheren. Uitgangspunt is dat de ondersteuning van de vrijwilliger tijdelijk is. Mocht het echt niet lukken om helemaal zelfstandig weer je eigen administratie en financiën te beheren, dan kijk je samen met de vrijwilliger naar alternatieve vormen van hulp of ondersteuning, zoals bijvoorbeeld de Werkplaats Financiën.

Meer informatieContactpersoon

Naam: Susanne Uithol Coördinator AdministratieMaatje
Telefoonnummer: 0630483698
E-mail: susanneuithol@maatje040.nl

Naam: Maarten Bergman Coördinator AdministratieMaatje
Telefoonnummer: 06 30 48 42 39
E-mail: maartenbergman@maatje040.nl


Doelgroep

  • vanaf 18 jaar


Laatste wijziging: 10-04-2024 12:14:35

Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven

Bezoekadres:
Piuslaan 74A
Eindhoven

Postadres:
Piuslaan 74A
5614 HR Eindhoven

Telefoonnummer: 040-244 76 69

E-mailadres: info@maatje040.nl

Website: www.maatje040.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Het matchen en begeleiden van vrijwillige maatjes aan mensen die een hulpvraag hebben op het gebied van sociaal contact of praktische begeleiding. De VHE werkt met verschillende doelgroepen en werkt samen met diverse professionele zorginstellingen. De missie is dat zowel de vrijwilligers als de hulpvragers op maat gekoppeld worden en zich thuis voelen bij de VHE.