Logo voorzieningen.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo Digitale Sociale Kaart
HomeDe Schuldencoach › Beschermingsbewind
Zoom:

Beschermingsbewind

Doel

Met bewind, bewindvoering of beschermingsbewind wordt hetzelfde bedoeld. Het is een maatregel die in de wet is opgenomen om kwetsbare personen te beschermen op financieel gebied.

Toelichting

Beschermingsbewind is geen schuldhulpverlening. Een bewindvoerder lost in beginsel geen problematische schulden op, dat doet een schuldhulpverlener. Op onze website staat een apart hoofdstuk over schuldhulpverlening. Het is de taak van een bewindvoerder om een financieel stabiele situatie te creƫren. Pas als hiervan sprake is komt aanmelding voor schuldhulpverlening in beeld.

Voor beschermingsbewind hoeft niet per se sprake te zijn van een wettelijk of zelfs minnelijk schuldsaneringstraject. Deze vorm van bewindvoering is er om " zoals het woord al zegt " volwassenen die niet (meer) zelfstandig financiƫle beslissingen kunnen nemen, te beschermen.

Beschermingsbewind wordt aangevraagd via de kantonrechter en kan in principe duren totdat degene die onder bewind staat, overlijdt. Het kan worden aangevraagd door een familielid (tot de vierde graad, dus ook door een neef of nicht) of door de officier van justitie, als er geen familie (vindbaar) is.


Doelgroep

  • voor alle leeftijden


Gegevens ingevoerd: 19-10-2022 09:40:27

De Schuldencoach

Postadres:
Postbus 4540
8902 EM Leeuwarden

Telefoonnummer: 058-2998122

E-mailadres: info@dsc-bewindvoering.nl

Website: www.dsc-bewindvoering.nl


Doelstelling of kernactiviteit:
Schuldhulpverlening