Logo voorzieningen.nl
HomeBaanbrekers › Maatjesproject bijstandsgerechtigden Heusden
Zoom:

Maatjesproject bijstandsgerechtigden Heusden

Doel

Als je als bijstandsgerechtigde al een hele tijd zonder werk zit, valt het niet mee om weer aan de bak te komen. De afstand tot de arbeidsmarkt wordt steeds groter, het netwerk waarop je een beroep kunt doen steeds kleiner. Juist daarom kan de hulp van een tijdelijke coach veel goed doen en je zelfs met succes aan een baan helpen. Precies met die gedachte is het Maatjesproject opgezet.

Toelichting

Bij dit project koppelt Baanbrekers bijstandsgerechtigden aan ondernemers of bestuurders die als vrijwilliger coaches de eerstgenoemde een duwtje in de rug te geven richting arbeidsmarkt.

Hoe werkt het?

Je wordt voor 6 maanden gekoppeld aan een coach die zelf ook in de gemeente woont of werkt. Jullie maken zelf afspraken over waar en wanneer jullie elkaar ontmoeten. De coach denkt actief en creatief met je mee en geeft tips waarmee je zelf aan de slag kunt.

Misschien lukt het nog niet meteen om betaald werk te vinden, maar kun je al wel andere dingen doen die je kans op werk vergroten, zoals een stage, een werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Je coach helpt je mee ontdekken wat je kunt doen om met meer plezier mee te doen in Heusden.

Wil je weten of het Maatjesproject iets voor jou is? Ga dan naar de Wijkwinkels in Vlijmen, Drunen of Oudheusden of vraag ernaar bij uw werkmakelaar bij Baanbrekers.

Meer informatieDoelgroep

  • van 18 tot en met 67 jaar


Gegevens ingevoerd: 11-11-2022 13:15:36

Baanbrekers

Bezoekadres:
Zanddonkweg 14
Waalwijk

Postadres:
Postbus 15
5140 AA Waalwijk

Telefoonnummer: 0416 67 10 00

E-mailadres: info@baanbrekers.org

Website: www.baanbrekers.org/


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Het doel van Baanbrekers is mensen volwaardig te laten meedoen aan de maatschappij en aan werk.

Belangrijkste doelgroepen:
Namens de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk biedt Baanbrekers op een vernieuwende en coöperatieve manier dienstverlening aan werkgevers en aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.